Početna strana > Hronika > Jelena Trivić u Banjaluci osnovala novu stranku Narodni front: Cilj rušenje nenarodnog režima. Adam Šukalo: Prenosim pozdrave predsednika Vučića i poruku da čvrsto stoji iza vas
Hronika

Jelena Trivić u Banjaluci osnovala novu stranku Narodni front: Cilj rušenje nenarodnog režima. Adam Šukalo: Prenosim pozdrave predsednika Vučića i poruku da čvrsto stoji iza vas

PDF Štampa El. pošta
utorak, 23. maj 2023.

U Banjaluci je održana prva skupština novoformirane stranke Narodni front (NF), na čijem čelu je Jelena Trivić, bivša potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP), koja je bila kandidatkinja opozicije za predsednika RS na prošlogodišnjim opštim izborima.

Ona je izjavila da je NF parlamentarna stranka sa tri poslanika u Narodnoj skupštini RS i da u 15 skupština opština ima odbornike.

Trivić je kazala da je ključno načelo delovanja NF-a ustavna pozicija RS.

„To je naša crvena linija, poput entitetskog glasanja. Da se odluke na nivou BiH ne mogu donositi bez predstavnika RS“, istakla je ona.

Najavila je da je njena stranka opredeljena za vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

„Imamo nelegitimnu vlast baziranu na izbornoj korupciji, to moramo promeniti izmenom Izbornog zakona. Zatim, profesionalizacija rada javnih RTV servisa na svim nivoima, te fiskalna reforma. Želimo obrazovanje za 21. vek, ono je srozano onda kada je politika ušla u škole“, navela je, između ostalog, Trivić.

Prema njenim rečima, Srbi treba da imaju usaglašenu politiku koja se kreira u Beogradu, a nikako u Zagrebu.

„Ni u kom slučaju Pelješki most ne sme biti važniji od Petrovačke ceste“, navela je ona.

Komentarišući navode da je formiranje „Narodnog fronta“ podržao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ona je kazala da „niko ne treba da radi naš posao u RS“.

„Cilj je rušenje nenarodnog režima i to treba da uradimo mi, ne neko sa strane“, naglasila je ona.

Prvoj Skupštini NF-a u svojstvu gosta prisustvovao je Adam Šukalo, savetnik predsednika Srbije, koji je nekada bio poslanik u Narodnoj skupštini RS.

„Prenosim pozdrave predsednika Vučića i poruku da čvrsto stoji iza vas“, rekao je on Trivićevoj dok su se rukovali.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner