Početna strana > Hronika > Janko Veselinović: Vučić podriva formiranje nove Vlade Crne Gore
Hronika

Janko Veselinović: Vučić podriva formiranje nove Vlade Crne Gore

PDF Štampa El. pošta
sreda, 23. septembar 2020.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović javno je danas pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu vlast da prestanu sa uplitanjem u formiranje nove crnogorske Vlade, "kojim nastoje da zaštite pozicije Mila Đukanovića", jer time ugrožavaju odnose dva naroda i buduće odnose dve države.

Veselinović, u pisanoj izjavi, ističe da je vrlo jasno, “što pokazuju javne i nejavne aktivnosti ambasadora u Crnoj Gori Vladimira Božovića”, da vlast u Srbiji koristi sve modele da u ključnim resorima postavi ljude od svog poverenja ili da, u suprotnom, Vlada ne bude formirana.

 “Poseban udar režimskih medija u Beogradu, koji su samo logistička podrška, usledio je nakon izjave budućeg mandatara Zdravko Krivokapića o čvrstim vezama Vučića i Đukanovića. Režimski mediji iz minuta u minut plasiraju političke smicalice, iz kuhinje Bebe Popovića, kako bi Krivokapića proglasili protivnikom i neprijateljom Srba”, ukazuje Veselinović.

Prema njegovom mišljenju, taj udar usmeren je i na vladike i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, što je apsurdno.

Mešanje u formiranju crnogorske vlade na strani Mila Đukanovića je zalaganje za organizovani kriminal, privatnu državu, autokratiju, ali i za potiranje SPC u Crnoj Gori. Vučić nema mandat od građana Srbije da to radi, upozorio je Veselinović.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner