Početna strana > Hronika > Jadranka Kosor: Nećemo dozvoliti revidiranje hrvatske istorije
Hronika

Jadranka Kosor: Nećemo dozvoliti revidiranje hrvatske istorije

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. septembar 2011.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor iskoristila je svoj današnji boravak u Kninu, gde je položila kamen-temeljac za izgradnju tamošnje crkve, da ponovo podseti na hrvatsko-srpske odnose i naglasi da nema revizija hrvatske istorije.

"Izgradnju ove crkve smatram kao simbol hrvatskog rodoljublja", rekla je ona i naglasila da je "Knin simbol hrvatske pobede, a da iz istorije hrvatskog naroda nikad i niko neće izbrisati pobedu u ratu izborenu nakon teških i krvavih dana i godina".

"Ovde u Kninu takođe treba reći da nikom nećemo dozvoliti revidiranje naše istorije niti umanjivanje naše pobede jer smo upravo pobedom u ratu i 'Oluji' mi skršili zube velikosrpskoj politici Slobodna Miloševića", rekla je Kosorova na polaganju kamena-temeljca za crkvu Gospe Velikog hrvatskog krsnog zaveta za koju je vlada izdvojila početna sredstva od 9.8 miliona kuna (13,1 miliona evra).

Kamen-temeljac sa groba Svetog Petra u Rimu blagoslovio je i darovao 1997. godine papa Jovan Pavle II.

"Knin ima posebno značenje za Hrvatsku i u njemu je potrebno izgraditi crkvu, a polaganje kamena-temeljca za crkvu poklopilo se s obeležavanjem 20 godina hrvatske nezavisnosti", rekla je Kosorova.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner