Početna strana > Hronika > Ivo Josipović: Hrvatska će davati podršku susedima za ulazak u EU
Hronika

Ivo Josipović: Hrvatska će davati podršku susedima za ulazak u EU

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 16. jun 2013.

Brioni, Pula -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je da će Hrvatska kao članica Evropske unije sa susednim državama imati dobre odnose.

On je rekao i da će im pružati maksimalnu podršku u njihovom nastojanju za ulazak u Uniju kakvu je, kako je rekao, i sama imala.

Podsetivši da će Hrvatska uskoro postati granica EU, Josipović je na tradicionalnom prijemu za ambasadore svih zemalja koji su akreditovani u Zagrebu sinoć, u Beloj vili na Brionima rekao da se Hrvatskoj od 1. jula otvara tržište rada za pola miliona ljudi, kao i da to tržište treba iskoristiti

On je pokazao razumevanje istakavši da drugim zemljama nije bilo uvek lako poslovati u Hrvatskoj, ali da se vlada premijera Zorana Milanovića trudi da svima omogući investiranje.

Prijemu je, kako je javila Hina, prethodilo otvaranje izložbe jednog od najistaknutijih austrijskih umetnika Hansa Kupelvaisera.

Reč je o izložbi fotografija i umetničkih instalacija postavljenim u prostorijama Kuće za čamce iz 1902. godine i letnjem bisokupu iz 1950. godine.

Inače, Kupelvaiser je rodjak industrijalca I vlasnika Brijonskih ostrva s početka 20 veka Paula Kupelvaisera.

(B92)