Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Sramotna i skandalozna odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine o preporuci za prijem „Kosova“ u članstvo Saveta Evrope
Hronika

Ivica Dačić: Sramotna i skandalozna odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine o preporuci za prijem „Kosova“ u članstvo Saveta Evrope

PDF Štampa El. pošta
sreda, 27. mart 2024.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine o preporuci za prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope sramotna i skandalozna.

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o preporuci za prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope je sramotna i skandalozna i ruši sve principe na kojima počiva Savet Evrope, jer je prvi put predložen prijem teritorije koja nije članica Ujedinjenih nacija i nije međunarodno priznata, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je istakao ta odluka ugrožava i narušava naš teritorijalni integritet i suverenitet i predstavlja još jedan dokaz sunovrata i kraja međunarodnog prava.

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) doneo je na današnjem sastanku u Parizu odluku da preporuči pozivanje Kosova u članstvo Saveta Evrope.

(N1)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner