Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: SPS je večan jer je njegova ideja večna. Dva glavna stuba politike koju vodimo su patriotizam i socijalizam
Hronika

Ivica Dačić: SPS je večan jer je njegova ideja večna. Dva glavna stuba politike koju vodimo su patriotizam i socijalizam

PDF Štampa El. pošta
utorak, 05. decembar 2023.

 KRALjEVO - Predsednik SPS Ivica Dačić zahvalio se svima na činjenici da SPS traje, postojano odoleva svim izazovima i pritiscima i danas broji članove koji su rođeni posle 2000. Kao treći na listi se nalazi unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević koji zajedno sa drugim mladim ljudima obezbeđuje budućnost i trajanje partije. "SPS je večan jer je njegova ideja večna" naglasio je Dačić.

U svom obraćanju lider Socijalističke partije Srbije je podsetio građane na dva glavna stuba politike koju vodi, a to su patriotizam i socijalizam.

Socijalizam kao ideja socijalne pravde je bliska idejama hrišćanstva, odnosno najvažnijim ljudskim potrebama i vrednostima, međusobna ljubav, ravnopravnost,uvažavanje, solidarnost.

SPS je iz doba socijalizma preuzeo samo dobre i plemenite ideje o jednakim mogućnostima za svakog čoveka da lepo i pošteno od svog rada živi, da svako dete, bez obzira da li je rođeno u centru Kraljeva ili centru Beograda ima jednake prilike za rast, razvoj i sticanje znanja.

Politika SPS je "Podjednaka šansa za sve" zaključio je Dačić.

(RTV)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner