Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Protiv sam vanrednih izbora u Beogradu i Srbiji, ali ne znam da li će ih biti
Hronika

Ivica Dačić: Protiv sam vanrednih izbora u Beogradu i Srbiji, ali ne znam da li će ih biti

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 04. decembar 2022.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je protiv vanrednih izbora u Beogradu, ali ne zna da li će ih biti, dodajući da svoje mišljenje o tome ne krije.

On je na izbornoj konferenciji socijalista za Beograd rekao da je stvar političke odluke da li će biti vanrednih izbora u glavnom gradu.

Prema njegovim rečima, vanredni izbori se održavaju kada nema parlamentarne, odnosno odborničke većine, ili kad ima problema, ali problema nema u koaliciji.

On je naglasio da su državi potrebni redovni parlamentarni izbori, kako bi se znalo koliko mandati traju, ali će socijalisti poštovati odluku koja se donese na državnom nivou.

„Veliki rezultati su ostvareni u saradnji sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, a najvažniji politički uspeh je politička stabilnost i narodno jednistvo. SPS je čelični deo tog narodnog jedinstva“, rekao je Dačić.

On je rekao da se politika vodi u teškim uslovima jer velike sile imaju „simpatija prema veštačkoj tvorevini u Prištini, koju su stvorili“, ali je, naveo je, Srbija uspela da vrati temu Kosova na dnevni red, iako je izgledao da je sa njom završeno.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner