Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Predlažem Paradu ponosa u Podgorici, Cetinju, Sarajevu
Hronika

Ivica Dačić: Predlažem Paradu ponosa u Podgorici, Cetinju, Sarajevu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 26. septembar 2011.

BANjA LUKA – Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da će se Srbija potruditi da predstojeća Parada ponosa, koja je zakazana za 2. oktobar, prođe u najboljem redu i u šaljivom tonu predložio organizatorima iz gej strejt alijansi da parade održe i u drugim gradovima u zemljama regiona.

„Nije u redu da vi to mene pitate ako niste imali gej paradu. Prema tome, ja predlažem organizatorima iz gej strejt alijanse iz različitih država da te iste parade održe i u Podgorici, Cetinju, Sarajevu, Banjaluci, Skoplju..„, rekao je Dačić novinarima u Banjaluci, posle potpisivanja Memoranduma o jačanju policijske saradnje između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske.

Parada ponosa biće održana 2. oktobra u Beogradu, a predstavnici organizacije Parade najavili su danas da će trasa biti ista kao i prošle godine - učesnici će se okupiti u parku Manjež, odakle će krenuti u šetnju Nemanjinom ulicom, kroz Ulicu kneza Miloša do Masarikove, najavili su danas organizatori.

Ulazak u park Manjež učesnika Parade ponosa predviđen je između 10 i 11 sati, nakon čega će svi ulazi biti zatvoreni iz bezbednosnih razloga.

Od 11 sati do podneva predviđen je govor predstavnika međunarodnih institucija, a prema rečima organizatora, očekuje se prisustvo poslanika evropskog parlamenta Jelka Kacina, predstavnika OEBS-a i Evropske komisije.

Šetnja će biti organizovana od 12 do 13 časova kroz Nemanjinu, Kneza Miloša, Masarikovu, a potom će se učesnici vratiti u park Manjež gde će biti organizovan muzički program.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner