Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Ne možemo da prihvatimo predstavljanje Kosova van Rezolucije 1244
Hronika

Ivica Dačić: Ne možemo da prihvatimo predstavljanje Kosova van Rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 15. decembar 2011.

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija treba da uđe u Evropsku uniju, ali da sačuva svoj nacionalni interes.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi predstavljanje Kosova na međunarodnim forumima mimo načina koji je utvrđen Rezolucijom 1244 Saveta bebednosti UN značilo priznavanje Kosova i da se na Srbiju vrši pritisak da na to pristane.

- Ne možemo da prihvatimo predstavljanje Kosova na međunarodnim forumima ako ne stoji da je to po Rezoluciji 1244 - rekao je Dačić.

On je rekao da nikad nije govorio "i Evropska unija i Kosovo" već da je uvek isticao Srbiju i ono što je u interesu Srbije. Dačić je istakao da "Brisel, Pariz, Vašington, London i Rim" još lobiraju kod država koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to urade.

- Ne znam zašto se iznenađujemo da oni to ne rade, svaki razgovor se završava rečima da Srbija mora da prihvati realnost - kazao je Dačić.

On je rekao da, kad je reč o EU, podržava sva tehnička pitanja ali da su mu, kad se radi o političkim uslovljavanjima, uvek važni nacionalni interesi.

(Blic)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner