Početna strana > Hronika > Ivica Dačić na proslavi 30 godina postojanja SPS: Lopovi i izdajnici nikada neće doći na vlast u Srbiji
Hronika

Ivica Dačić na proslavi 30 godina postojanja SPS: Lopovi i izdajnici nikada neće doći na vlast u Srbiji

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 23. februar 2020.

 Socijalistička partija Srbije danas proslavlja 30 godina postojanja, a predsednik stranke je na svečanosti tim povodom rekao da SPS od osnivanja stoji postojano. On je funkcionerima SPS poručio da nisu veći od partije.

"Lopovi izdajnici nikada neće doći na vlast u Srbiji", poručio je Dačić i rekao da je SPS patriotska stranka u kojoj nikada nije bilo izdajnika i da je SPS stranka koja se zalaže za socijalnu pravdu.

SPS je patriotska stranka u kojoj nikada nije bilo izdajnika. SPS je stranka koja se zalaže za socijalnu pravdu

Podsetio je da je SPS prošao teška vremena i da je istorija SPS bila istovetna sa problemima naroda sa kojim živi.

Dačić je funkcionerima poručio da nisu veći od partije, da su tu gde jesu zbog partije i da će partija ostati i posle njih, te da oni koji misle da su Srbi genovidni narod i ne žele da rade za nacionalne interese "mogu odmah da odu u druge stranke".

On se osvrnuo i na 5. oktobar koji je rekao da ne zna kako da nazove, te rekao "puč, državni udar", da su mnogi mislili da će SPS nestati, da je 6. oktobra na sastanak gradskog odbora došlo njih 12, ali da su opstali i kada je bilo najteže.

"Živela Srbija. Bez Srbije nema SPS, ali bez SPS nema moderne Srbije", poručio je Dačić.

Antić: Tri generacije jedne porodice u SPS

Potpredsednik SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da socijalisti 26. aprila na izborima moraju da pokažu svoju snagu i dobre izborne rezultate u izbornoj godini i da veruje u dobar rezultat.

"Važno je da na ovim izborima pokažemo ono što jesmo. Da se napravi ambijent u kojem će svi živeti život dostojan čoveka", naglasio je Antić.

On je ocenio da je Jedinstvena Srbija bratska partija i da je njen lider Dragan Marković Palma bio partner SPS i kada je bilo najteže i da se te dve stranke zajedno spremaju za izbore.

Antić je govorio o identitetu SPS i o tome da su u toj partiji po tri generacije iz jedne porodice i istakao da se identitet SPS brani "snažnim rezultatom na izborima" i poručio da je "jaka SPS" znači jaka Srbija.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je politika SPS koju su vodili 30 godina ispravna, da koalicija JS-SPS traje 12 godina, da je čvrsta i da je SPS simbol politike u Srbiji, jer i deca i stari znaju za tu stranku i znaju da se SPS "pita".

"Istorija je na našoj strani, ali mi radimo za budućnost. Sa Dačićem SPS ima dobru budućnost", poručio je Marković.

Proslavi godišnjice SPS prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Antigve i Barbude Čet Grin, koji je preneo "tople karipske pozdrave" i rekao da je od samog pogleda na skup jasno da je SPS u Beogradu jak.

"Želim vam bar još 30 godina i biću sa vama na toj proslavi", rekao je Grin.  

Skupu su prisustvovali visoki funkcioneri SPS, kao i nekadašnji funkcioneri poput prvog predsednika grafskog odbrora SPS Beograd Mihajla Milojevića. Skup je počeo himnom Srbije "Bože pravde", a zatim se čula "Inernacionala".

(Fonet)