Početna strana > Hronika > Ivica Dačić: Bolje da ne bude Parade ponosa
Hronika

Ivica Dačić: Bolje da ne bude Parade ponosa

PDF Štampa El. pošta
petak, 23. septembar 2011.

Beograd - Ministar Ivica Dačić rekao da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa jer je prošle godine policija platila najveću cenu.

"Policija uvek plati najveću cenu, ne samo finansijski, nego i povredama. Prošle godine je bilo povređeno puno policajaca", kazao je Dačić.

On je naveo da bi, ako bi se policija upravljala po bezbednosnim procenama, Parada ponosa bila proglašena za događaj visokog rizika i razmišljalo bi se o tome da se ne održi.

"Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne", kazao je Dačić i pozvao državne organe i društvo da se izjasne o tome.

On je naveo da, pošto ne postoji zvanični stav države, nije ni čudo što se policijski sindikati oglašavaju o Paradi ponosa.

Dačić je rekao da je Parada ponosa politički događaj od velikog značaja za državu, te mu je zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa.

Zamoljen da komentariše zajedničko saopštenje Policijskog sindikata Srbije i organizacije Dveri, ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija, i da nije posao policije da nekog zabranjuje.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner