Početna strana > Hronika > Ivan Kostić: Da li se Vučić devet meseci nije čuo sa Putinom zato što prekidamo saradnju sa Rusijom
Hronika

Ivan Kostić: Da li se Vučić devet meseci nije čuo sa Putinom zato što prekidamo saradnju sa Rusijom

PDF Štampa El. pošta
sreda, 25. januar 2023.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić upitao je predstavnike vlasti ko ih je savetovao da već nekoliko meseci zaustave institucionalnu saradnju sa predstavnicima Rusije, jedine velike sile, pored Kine, koja se otvoreno zalaže za poštovanje srpskih interesa u međunarodnim organizacijama i za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Kostić u pisanoj izjavi podseća na izjavu poslanika SNS Zorana Dragišića da „Rusija vodi rat protiv Srbije“ i na poruku predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna da je Srbiji mesto u „evroatlanskom partnertstvu“.

To ne bi bilo čudno da Drecun nije šef delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj Skupštini ODKB i da u prošlom sazivi nije bio predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom, a u ovom sazivu je predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom.

Očigledno je da se u proteklih pola godine dogodio zaokret kada je u pitanju međunarodna saradnja sa Rusijom i da je to jedan od razloga zašto se predsednik Aleksandar Vučić, kako je sam rekao, već devet meseci nije čuo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, navodi Kostić.

On ističe da je simptomatično da se i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić još nijednom nije sreo sa ministrom spoljnih poslova Rusije, iako je rusko ministarstvo javno saopštilo da Srbija može da očekuje svaku diplomatsku pomoć Rusije za odbranu Kosova i Metohije.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner