Početna strana > Hronika > Italijanski list „La Republika“: U sukobu u Zvečanu povređen je 41 pripadnik KFOR-a, od čega 11 Italijana
Hronika

Italijanski list „La Republika“: U sukobu u Zvečanu povređen je 41 pripadnik KFOR-a, od čega 11 Italijana

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 29. maj 2023.

Italijanski list „La Republika“ objavio je da povređen 41 pripadnik Kfora, od čega 11 Italijana, u sukobu Kfora i Srba u Zvečanu.

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani napisao je na Tviteru da su tri italijanska vojnika teško povređena u sukobu sa srpskim demonstrantima. Oni nisu životno ugroženi, naveo je Tajani.

„Želim da izrazim svoju solidarnost sa vojnicima misije Kfor koji su povređeni na Kosovu tokom sukoba srpskih demonstranata i kosovske policije“, napisao je italijanski ministar.

Povređeni pripadnici Kfora nalaze se na lečenju u Urgentnom centru Američke bolnice, nakon povreda koje su danas dobili u Zvečanu, prenela je RTK2.

Direktor Kliničko-bočničkog centra u Kosovskoj Mitrovici potvrdio je za N1 da su više od 53 osobe povređene u sukobima u Zvečanu, a da je jedna osoba zadobila povrede opasne po život. Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović rekao je da dve osobe imaju prostrelne rane iz vatrenog oružja.

(N1)