Početna strana > Hronika > Informer - Ristić preti predsedniku: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!; Marko Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!; Vukadinović: Klasična SNS-tabloidna podmetačina
Hronika

Informer - Ristić preti predsedniku: Vučić će završiti kao Đinđić ukoliko bude pokušao da napravi mir!; Marko Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!; Vukadinović: Klasična SNS-tabloidna podmetačina

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 28. jun 2018.

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić

Ristić u pismu podseća da su se Srbi "u istoriji rusko-srpskih odnosa, ruskim vladarima žalili na brojne srpske neprijatelje", i dodaje da oni to prvi put sada moraju da čine zbog srpskih vlasti.

On ukazuje da se predsednik Republike Srbije sprema da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom i upozorava Vučića, pozivajući se na "tragičnu sudbinu pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića", šta može da mu se desi.

„Skoro svi prorežimski mediji u Srbiji ističu rusofilstvo Aleksandra Vučića“, kaže Ristić u pismu Putinu, koje su preneli pojedini portali, i navodi da se Vučić diči time što se do sada trinaest puta sastao sa njim.

Ristić priznaje da bi "misija Putina kod aktuelnih vlasti u Beogradu bila delikatna", ali ga ipak poziva da im objasni da nikakve evro-integracije ne mogu da kompenzuju gubitak teritorije, kao što je Kosovo i Metohija, te da, ako i bude postignut sporazum o normalizaciji odnosa, Putin ne podrži takvo rešenje.

Đurić: Ristićeva pretnja Vučiću je zločin mržnje!

Napad na predsednika Aleksandra Vučića na Vidovdan, kroz pretnje pismom narodnog poslanika Slaviše Ristića, je ništa manje nego zločin mržnje, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.

Đurić je u izjavi novinarima u Kosovskoj Mitrovici, gde je povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kazao da Ristiću ne samo da nije svet Vidovdan, kao praznik koji treba da ujedinjuje Srbe, već je dobio nalog da se tako ponaša.

- To je sramotan zločin mržnje koji govori sam za sebe i koliko je nekome stalo da, koristeći ljude koji su po imenu i prezimenu Srbi, pokuša da u teškom trenutku razjedini naš narod i dodatno oslabi naše pozicije u veoma teškim okolnostima kada se borimo da očuvamo ono što se nakon vladavine takvih kao što su Slaviša Ristić i slični može očuvati - kazao je Đurić.

Podsetio je da je Slaviša Ristić, kako kaže, čovek koji je u svoju sredinu dovodio albanske institucije, a sada ne preza da na najsvetiji srpski praznik preti smrću predsedniku srpske države.

- Srpska država njegova očigledno nije pošto da jeste ne bi se na taj način na ovaj dan koji treba da okuplja i objedinjuje sve u Srbiji ponašao - kazao je Đurić i dodao da mu je žao što se na ovaj način, po nečijem nalogu Ristić ponaša.

- Mogu samo da poručim, odavde iz Kosovske Mitrovice, da nas nikakve pretnje bez obzira kroz čija su usta plasirana neće ni pokolebati, ni odvratiti od naše borbe, jedinstva, poverenja u Vučića koji se bori za sve ljude na KiM, u Kosovskoj Mitrovici, ali i u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom potoku i svim srpskim sredinama južno od Ibra - kazao je Đurić.

Direktor vladine Kacelarije za KiM je istakao da ovakve pretnje neće pokolebati poverenje u Vučića, čoveka koji se bori za srpske interese na KiM, te da Srbiju neće pokolebati pretnje ubistvom od čoveka koji se već dokazao delovanjem protiv interesa Srbije i Srba na najsvetiji praznik.

Đorđe Vukadinović: U pitanju je klasična SNS-tabloidna podmetačina

Ristićev skupštinski kolega iz poslaničkog kluba NS - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović osudio je način izveštavanja medija bliskih vlasti o pismu Narodnog pokreta "Otadžbina" Vladimiru Putinu, ocenivši da je u pitanju klasična SNS-tabloidna podmetačina.

"Bilo je samo pitanje dana kada će udariti. Dok se priprema za potpisivanje "pravno-obavezujućeg" sporazuma sa Tačijem i Haradinajem, režimu smetaju autentični predstavnici srpskog naroda sa KiM. Puna podrška Slaviši!" poručio je Đorđe Vukadinović na Tviteru.

Napade na Ristića osudio je na društvenim mrežama i lider Dveri Boško Obradović.

(Informer - Alo - NSPM)

Videti još:

"Otadžbina": Otvoreno pismo Vladimiru Putinu - prijateljstvom Rusije i susretima sa Vama režim Aleksandra Vučića pred domaćom javnošću prikriva svoju kosovsku izdaju

Aleksandar Martinović: Država hitno da reaguje na otvorene pretnje smrću Aleksandru Vučiću; posebno je strašno što se to dešava na Vidovdan

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner