Početna strana > Hronika > Hiljade migranata iz Srbije noćas "probilo" granicu sa Hrvatskom
Hronika

Hiljade migranata iz Srbije noćas "probilo" granicu sa Hrvatskom

PDF Štampa El. pošta
utorak, 22. septembar 2015.

U privremeni izbeglički centar Opatovac kod Vukovara noćas je došlo do nekontrolisanog dolaska izbeglica iz Srbije, nakon što su oko 22 sata navečer "probili" granični prelaz Bapska, javio je HRT.

Oko 3 sata posle ponoći oko 1000 do 2000 migranata stiglo je u kamp Opatovac kod Vukovara, nakon što su prešli granicu sa Srbijom bez pratnje.

Kako navodi HRT, oni su hodali su neosvijetljenim putem iz smera Bapske i Šarengrada. Nakon dolaska, čekaju ulaz u kamp i registraciju, a policija je počela da uvodi red - odvajaju se izbeglice iz Sirije i one iz drugih zemalja.

U grupi koja je noćas stigla do Opatovca većinom su muškarci.

Do sada je u Hrvatsku ušlo gotovo 30.000 izbeglica, a većina ih napušta državu preko Mađarske, samo manji deo preko Slovenije. Sve izbeglice koje nisu napustile Hrvatsku trenutno se nalaze u kampu u Opatovcu, javlja HRT.

Inače, granični prelaz između Srbije i Hrvatske Batrovci - Bajakovo zatvoren je od jutros u oba smera za teretni saobraćaj.

Hrvatska je juče blokirala ulaz teretnog saobraćaja iz Srbije preko tog prelaza, ali su kamioni mogli da izlaze iz Hrvatske i ulaze u Srbiju.

(Blic) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner