Početna strana > Hronika > Hašim Tači: 2010. bila istorijska za Kosovo
Hronika

Hašim Tači: 2010. bila istorijska za Kosovo

PDF Štampa El. pošta
sreda, 29. decembar 2010.

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je 2010. godina bila "istorijska za izgradnju državnosti Kosova", puna izazova i velikih problema koji su, kako tvrdi, uspešno prevaziđeni.

Govoreći o izazovima naredne godine, Tači je u intervjuu za redakciji Bi-Bi-Sija (BBC) na albanskom jeziku obećao da će Kosovo do kraja 2011. biti vrlo blizu liberalizaciji viza sa EU, a da će do kraja njegovog četvorogodišnjeg mandata na položaju premijera postati članica NATO-a.

Tači je ocenio da su izbori od 12. decembra bili "prvi slobodni izbori na nezavisnom i suverenom Kosovu i da su dostigli visoke međunarodne standarde koje su visoko ocenile i SAD i EU, kao i ostali međunarodni posmatrači".

"Nema sumnji, ima izjava o neslaganjima sa rezultatima, ali je to nedostatak političke kulture ili izražavanje nezadovoljstva izbornim rezultatima nekih političkih partija koje nisu osvojile poverenje građana", rekao je Tači.

Tači je rekao da će vladu formirati sa predstavnicima političkih opcija kojima je cilj budućnost Kosova.

O Isi Mustafi, predsedniku najveće oponentsku partije, Demokratskog saveza Kosova, Tači je kazao da on ne pripada ni budućnosti ni pošlosti.

(Vesti online)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner