Početna strana > Hronika > Guverner Floride Ron de Santis: Zaštita Ukrajine nije vitalni interes SAD. Vitalni interesi SAD su zaštita granica, podrška vojsci, kao i součavanje sa izazovom koji predstavlja ekonomska, kulturna i vojna moć Kine
Hronika

Guverner Floride Ron de Santis: Zaštita Ukrajine nije vitalni interes SAD. Vitalni interesi SAD su zaštita granica, podrška vojsci, kao i součavanje sa izazovom koji predstavlja ekonomska, kulturna i vojna moć Kine

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. mart 2023.

 VAŠINGTON - Guverner države Floride i mogući predsednički kandidat Republikanske partije na predsedničkim izborima sledeće godine Ron de Santis izjavio je u intervjuu za Foks Njuz da zaštita Ukrajine nije vitalni interes SAD.

Ron de Santis je na upitnik voditelja Foks Njuza Takera Karlsona poslat potencijalnim predsedničkim kandidatima Republikanske partije odgovorio, između ostalog, da SAD imaju mnogo vitalnih nacionalnih interesa, ali da "dalje uplitanje u teritorijalni spor između Rusije i Ukrajine nije jedan od tih interesa", prenosi Gardijan.

Guverner Floride je naveo da su vitalni interesi SAD zaštita američkih granica, podrška vojsci SAD, dostizanje energetske sigurnosti i nezavisnosti, kao i součavanje sa izazovom koji predstavlja ekonomska, kulturna i vojna moć Kine.

Bajdenova administracija je izdala "virtuelni blanko ček Ukrajini", dodao je Ron de Santis.

Prema njegovim rečima, SAD ne treba da šalju Kijevu rakete dugog dometa ili borbene avione F-16, zbog toga što taj potez povećava rizik od rata između dve nuklearne sile, Amerike i Rusije.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp se po pitanju dalje podrške SAD Ukrajini složio sa guvernerom Floride.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner