Početna strana > Hronika > Grupa huligana koja se predstavljala kao ANTIFA pokušala je da prekine skup na Mašinskom fakultetu
Hronika

Grupa huligana koja se predstavljala kao ANTIFA pokušala je da prekine skup na Mašinskom fakultetu

PDF Štampa El. pošta
petak, 24. decembar 2010.

Beograd - Grupa huligana pokušala je da prekine noćas  promociju knjige i tribinu u oraginzaci Dveri srpskih, vređajući goste i učenike, ali je policija nakon intervencije uspela da spreči veće sukobe.

Tribinunu na Mašinskom fakultetu posvćećenu promiciji knige prof. dr Milana Petrovića „Studentski pokreti 1968” na kojoj su  govorili  akademik dr Kosta Čavoški, knjževnik Predrag Dragić Kijuk, predstavnici Dveri kao i autor pokušala je da prekine grupa od desetak desetak mladića i devojaka koja se predstavljala kao ANTIFA. Grupa je u početku delila letke ispred ulaza u prostor u kom se održavala tribina, snimajući kamerom lica studenata i gostiju koji su pristizali, da bi za uz povike "klerofašisti" i "Milan Nedić - srpski Hitler" nasilno ušli. Na poziv organizatora da uzmu učešće na tribini, huligani su nastavili da vređaju prisutne nakon čega ge je intervenisala policija udaljivši ih, ali koliko nam je poznato nikoga od njih nije zadržala niti privela.

(NSPM)