Početna strana > Hronika > Goran Danilović: Zbog nedolaska Đukanovića i Mandića jedino ispravno i korektno je da RTCG otkaže sučeljavanje kandidata najavljeno za četvrtak
Hronika

Goran Danilović: Zbog nedolaska Đukanovića i Mandića jedino ispravno i korektno je da RTCG otkaže sučeljavanje kandidata najavljeno za četvrtak

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. mart 2023.

Predsjednički kandidat Goran Danilović ocijenio je da bi RTCG trebalo da otkaže sučeljavanje predsjedničkih kandidata planiranu za četvrtak zbog nedolaska dvojice kandidata za predsjednika Crne Gore - Mila Đukanovića i Andrije Mandića.

Đukanović i Mandić odlučili su se za tv duel koji će biti emitovan na televizijama E i Prva u terminu kada je planirana debata na Javnom servisu.

Danilović je u obraćanju Savjetu i direktoru RTCG naveo i da, ukoliko Đukanović i Mandić ne budu učesnici sučeljavanja, da ni on ne želi da učestvuje.

"U saznanju smo da dvojica predsjedničkih kandidata - Milo Đukanović i Andrija Mandić nisu potvrdili učešće u davno najavljenoj drugoj debati, odnosno sučeljavanju koje je planirano za sjutra veče, a snimalo bi se sjutra u podne. Istovremeno pomenuta dvojica kandidata najavljuju tv duel na privatnim TV emiterima u vremenu planiranom za naše sučeljavanje na TVCG. Smatram da ste zbog zaštite javnog interesa dužni da obavijestite javnost o pomenutim činjenicama koje utiču i na eventualno neodržavanje sučeljavanja na Javnom servisu", naveo je Danilović u pismu.

Navodi da se ne radi o spriječenosti Đukanovića i Mandića da učestvuju na drugom, ranije zakazanom debatovanju, pa da se to razumije, "nego o biranju da se održi duel na privatnoj televiziji, u istom vremenu predviđenom za emitovanje na našem javnom medijskom servisu".

"Smatram da je u novonastalim okolnostima jedino ispravno i korektno da RTVCG otkaže emisiju kako ne bi bilo manipulacija u javnosti jer je sučeljavanje na Javnom medijskom servisu bez prisustva dva kandidata, a posebno bez aktuelnog predsjednika Crne Gore, vinovnika mnogih kolektivnih posrnuća i obismešljavanja predsjedničke funkcije, daleko od interesa javnosti i obaveze koju prema njoj ima i kao trenutni predsjednik države. Njegovo bježanje iz sučeljavanja javnost će, siguran sam, prepoznati kao kukavičko i sramno, ali je važno i da Javni medijski servis prepozna pokušaj poniženja ostalih kandidata i RTVCG. Ja u tome, ostane li sve ovako, ne želim da učestvujem", zaključio je Danilović.

(Vijesti)