Početna strana > Hronika > Filip Vujanović: Budva nije Palermo, neću podneti ostavku
Hronika

Filip Vujanović: Budva nije Palermo, neću podneti ostavku

PDF Štampa El. pošta
utorak, 28. decembar 2010.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je danas da "nema nikakvog osnova" da u Crnoj Gori budu održani prevremeni parlamentarni izbori.

- Nema nikakvog osnova za nove izbore, ni ustavnog, ni političkog - rekao je Vujanović i dodao da je samim tim sto je Crna Gora od Evropske unije nedavno dobila status kandidata, potvrdila i da je politička situacija u zemlji stabilna, odnosno da ne traži izbore.

Prevremene izbore zatražile su nedavno opozicione stranke Nova srpska demokratija i Pokret za poromjene, pošto je crnogorski premijer Milo Đukanović podneo ostavku.

Komentarišući ostavku Đukanovića, Vujanović je kazao da treba uvažiti njegove lične razloge, to što je naveo da je umoran i da želi da se bavi i nekim drugim poslom.

- Sa tim ne treba polemisati, ali ja mogu da polemišem i polemisao sam sa Đukanovićem, o razlozima koje je naveo - da treba da dođe mlađi i da svojim odlaskom želi da afirmiše ulogu institucija - rekao je Vujanović.

Đukanović je, po njegovim rečima, u najboljim godinama, a institucije su, ipak, ojačale i do sada.

Na pitanje jednog slušaoca da li su tačne glasine da će i on podneti ostavku, Vujanović je odgovorio: "Apsolutno ne. Mandat su mi dali građani. Jedino ako bi parlament procenio da sam napravio neku grešku".

U vezi sa hapšenjima grupe opštinskih funkcionera u Budvi, Vujanović je ocenio da "nije krenuo nikakav obračun u Crnoj Gori". On je apelovao da se "puste" pravosudni organi da rade svoj posao, a svi osumnjičeni treba da imaju "dostojanstven tretman".

- Budva nije Palermo, nije Sicilija - prokomentarisao je Vujanović pitanje jednog slušaoca Radija Crne Gore.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner