Početna strana > Hronika > FIFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog „nepriličnog ponašanja igrača i službenih lica, diskriminacije i nepoštovanja reda i bezbednosti na utakmicama“
Hronika

FIFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog „nepriličnog ponašanja igrača i službenih lica, diskriminacije i nepoštovanja reda i bezbednosti na utakmicama“

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 05. decembar 2022.

Postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije pokrenut je zbog "nepriličnog ponašanja igrača i službenih lica, diskriminacije" i nepoštovanja "reda i bezbednosti" na utakmicama.

Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata na meču trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Švajcarske.

Kako se navodi u saopštenju FIFA postupak protiv Srbije pokrenut je zbog "potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama)".

Švajcarska je pobedila 3:2, a utakmica je obilovala velikim tenzijama na terenu između igrača dva tima. Srbija je završila takmičenje na Mundijalu na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa jednim bodom.

(RTS, Tanjug)