Početna strana > Hronika > Edi Rama: Srbija će biti na samitu. Vučić nema drugog izbora nego da dođe u Tiranu. Kažem ovo sa uverenjem, jer u suprotnom to bi bila katastrofa za Srbiju i za njega
Hronika

Edi Rama: Srbija će biti na samitu. Vučić nema drugog izbora nego da dođe u Tiranu. Kažem ovo sa uverenjem, jer u suprotnom to bi bila katastrofa za Srbiju i za njega

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 04. decembar 2022.

Albanski premijer Edi Rama ubeđen je da će Srbija imati predstavnika na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan koji se održava u Tirani, piše portal Kossev.

Nakon najave srpskog predsednika da neće da prisustvuje, a potom da će da „razmisli“, albanski premijer tvrdi da Vučić „nema drugog izbora, nego da dođe“, piše Kossev pozivajući se na Gazetu ekspres.

„Ne uzbuđuje me bilo kakva izjava političara za potrebe njihove unutrašnje politike. Srbija će biti na samitu. Predsednik Srbije nema drugog izbora nego da dođe na samit. Kažem ovo sa uverenjem. Jer bi u suprotnom to bila katastrofa za Srbiju i za njega, naravno“, rekao je Rama.

Predsednik Srbije upozorio je ranije ove nedelje da neće da prisustvuje samitu EU-Zapadni Balkan koji se održava 6. decembra u Tirani, nakon što je kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, dok je za njegovu savetnicu imenovana Rada Trajković.

Vučić je, međutim, samo dan kasnije, a nakon sastanka sa Evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju, kazao da mu je Varhelji preneo da EU misli da je veoma važno da Srbija bude zastupljena na samitu. Tada je i kazao da će da „razmisli“ i odluči tokom vikenda.

(KoSSev)