Početna strana > Hronika > Edi Rama: Sanjam o nečemu većem, ali to nije velika Albanija, već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj
Hronika

Edi Rama: Sanjam o nečemu većem, ali to nije velika Albanija, već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. jun 2019.

 BRISEL - Premijer Albanije Edi Rama rekao je sinoć da sanja o nečem većem, ali da to nije „velika Albanija”, već velika Evropska Unija sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj.

Posle susreta sa predsednikom EK Žan-Klodom Junkerom na pitanje Tanjuga da li je „ujedinjenje Albanije sa Kosovom” o kojem često govori neka konkretna strategija ili vrsta pritiska na dijalog Beograda i Prištine, ali i samu EU, Rama je uz igru reči odgovorio da on govori „o nečem velikom” i dodao da to „nije velika Albanija već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima zajedno u njoj”.

Kako je Rama naveo, zemlje Zapadnog Balkana su unutar evropskih granica, ali su kao „organ koji se vuče za telom i nije na svom mestu”.

„EU mora da odluči šta da radi sa tim organom. Da li će ga pustiti da iskrvari ili će ga primiti kao deo tela i postaviti sve na svoje mesto”, poručio je Rama, prenosi Tanjug.

(Politika)