Početna strana > Hronika > Dušan Nikezić: Vlada produžila koncesioni ugovor sa Vansijem za Aerodrom “Nikola Tesla”, sada je još nepovoljniji za Srbiju. Nema razloga da aerodromom upravljaju stranci
Hronika

Dušan Nikezić: Vlada produžila koncesioni ugovor sa Vansijem za Aerodrom “Nikola Tesla”, sada je još nepovoljniji za Srbiju. Nema razloga da aerodromom upravljaju stranci

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. april 2024.

 Štetan koncesioni ugovor sa Vansijem za Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu postao je još nepovoljniji za Srbiju, pošto ga je tehnička vlada tajnom odlukom u januaru ove godine produžila na 26 godina i 6 meseci, i to zbog posledica kovida, izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

„Nije postojao nijedan poslovni, ni strateški razlog, da Srbija prepusti upravljanje i razvoj aerodroma strancima, a rezultati francuskog partnera to najbolje potvrđuju. Do dolaska Vansija, beogradski aerodrom je ostvarivao dobit od 33 miliona evra, a u 2023. godini ostvario je gubitak od 7 miliona evra, uprkos značajnom rastu broja putnika“, dodao je Nikezić u pisanoj izjavi.

On je naglasio da je sve što je do sada urađeno na beogradskom aerodromu, Srbija je mogla i samostalno da realizuje.

„Pošto Vansi investicije finansira iz kredita, a verovatno bi izbegli kašnjenja, gužve i haos na aerodromu, o čemu svedoče putnici iz celog sveta. I umesto da, nakon ovih poražavajućih rezultata, pokuša da raskine ili skrati ugovor sa Vansijem, Vlada izmišlja razloge da ga još dodatno produži. Na štetu radnika, putnika i države Srbije“, rekao je Nikezić.

(Fonet)