Početna strana > Hronika > Dragan Đilas: Vučić pokazao da je najbolji Šešeljev đak
Hronika

Dragan Đilas: Vučić pokazao da je najbolji Šešeljev đak

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 29. februar 2024.

 Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić napadom na šefa posmatračke misije Saveta Evrope Stefana Šenaha "vratio na fabrička podešavanja i pokazao da je najbolji đak predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja".

Đilas je, reagujući na Vučićevu izjavu da je Šenah „belosvetski prevarant i poznata lopuža“, ocenio da je šef države te uvrede izrekao samo zato što je posmatrač SE ponovio da izveštaj ODIHR potvrduje zaključak o izbornim neregularnostima koje su izmenile izbornu volju građana Beograda i Srbije.

Stefan Šenah je sa svojom delegacijom bio deo proširene delegacije ODIHR i odmah je, posle pokušaja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić da minimalizuju konačni izveštaj o izborima i Srbiji, jasno podvukao ogroman broj izbornih neregularnosti i kršenja zakona kako u Beogradu, tako i širom Srbije, podsetio je Đilas u pisanoj izjavi.

To je do te mere razjarilo Šešelja u Vučiću, ukazuje Đilas, da ni sa funkcije predsednika jedne države nije mogao da se savlada i potpuno lično i besramno je izvređao šefa međunarodne posmatračke misije.

Da stvar bude gora, to se dešava u danu kada ceo svet saznaje i da je Srbija na listi Fridom hausa dramatično pala kao nikad do sad, da je između Rusije i Sijera Leonea, da je najgora je u Evropi po nivou političkih prava i građanskih sloboda, nezavisnosti pravosuđa, slobode medija, obračuna za opozicijom i kritičarima vlasti, predočio je Đilas.

Đilas ukazuje da su upravo izbori u decembru označeni kao najproblematičnija tačka i prvi od razloga za sunovrat Srbije pod Vučićem na listi demokratskih država.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner