Početna strana > Hronika > Dragan Đilas: Bilo bi poštenije da Nestorović i njegova ekipa odmah uđu u SNS, nego da čekaju da prođu izbori, pa da onda uđu
Hronika

Dragan Đilas: Bilo bi poštenije da Nestorović i njegova ekipa odmah uđu u SNS, nego da čekaju da prođu izbori, pa da onda uđu

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 11. februar 2024.

 Bilo bi poštenije da Branimir Nestorović i njegova ekipa odmah uđu u SNS nego da čekaju da prođu izbori pa da onda uđu, kao što je to uradila Milica Stamenkovski, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

„Bilo bi poštenije da Branimir Nestorović i njegova ekipa odmah uđu u SNS nego da čekaju da prođu izbori pa da onda uđu, kao što je to uradila Milica Stamenkovski. Godinama smo pričali da je Zavetnike napravio Vučić, da im daje prostor u medijima, da ih finansira… Stalno su nam traženi dokazi i ni prelazak odbornika Zavetnika u Skupštini Beograda u SNS nije bio dovoljan dokaz. Sada se pokazalo da smo bili u pravu“, rekao je Dragan Đilas.

Ista je situacija sa pokretom Branimira Nestorovića koji, dodaje Đilas, u svojoj poslednjoj izjavi brani ne samo Vučića nego i Slobodana Miloševića, tvrdeći da je zemlji krenulo na gore posle priznavanja pobede opozicije u velikim gradovima 1997. godine.

„Sada su jasniji stavovi ovog pokreta koji predlaže da se spremamo za rat na Kosovu. Ovim velikim patriotama ne smeta sve što je Vučić dao na Kosovu, ne smeta prihvatanje Francusko- nemačkog sporazuma, ne smeta što Kurti ponižava Srbe na severu koji sada potpisiju peticiju za referendum o smeni albanskih gradonačelnika izabranih sa dva odsto glasova, ali im smeta dolazak stranih eksperata da istraže neregularnosti oko izbora“, rekao je on.

Tvrdnje o tome da im se neki odbornici ne javljaju su priče za malu decu, ocenjuje Đilas.

„Bilo bi mnogo poštenije da Nestorović i njegova ekipa prihvate ponudu Vučića koja im stiže preko ruskih posrednika i uđu u vlast sa SNS-om, nego što pokušavaju da se predstave kao opozicija i da takvi izađu na sledeće izbore ponovo varajući građane. Najbolje bi bilo da se spoje sa Zavetnicima i pod zajedničkim imenom ‘Zahvalnici’ uđu u vlast sa onim kome duguju zahvalnost za svoje postojanje“, zaključio je on.

(N1)