Početna strana > Hronika > Dom Narodne skupštine, palata Albanija, fontana na Slaviji i mostovi u Beogradu osvetljeni znakom osoba sa autizmom
Hronika

Dom Narodne skupštine, palata Albanija, fontana na Slaviji i mostovi u Beogradu osvetljeni znakom osoba sa autizmom

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 02. april 2020.

 Most na Adi, Brankov i Savski most, palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji osvetljeni su plavom bojom povodom Svetskog dana osoba sa autizmom.

"Današnji dan je prilika da proširimo svest o autizmu, preduzmemo mere za sprečavanje diskriminacije i promovišemo inkluziju u društvo", napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu uz fotografije beogradskih simbola u plavoj boji.

On je kazao da u Srbiji nekoliko hiljada ljudi živi sa ovim sindromom.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ranije danas je izjavio da će Vlada i resorno ministarstvo nastaviti da se zalažu za stvaranje modernog društva u kojem ne postoji nijedan oblik diskriminacije.

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da traži da se izrade i objave posebna uputstva za zaštitu prava osoba sa autizmom u slučaju da budu pozitivne na koronavirus i u slučaju da njihovi roditelji ili staratelji budu pozitivni na virus.

(N1)