Početna strana > Hronika > Dmitrij Poljanski: Specijalna operacija se može sprovoditi i brže, ali želimo da sačuvamo živote vojnika i stanovništva. Ciljevi operacije se izvršavaju i to su demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine
Hronika

Dmitrij Poljanski: Specijalna operacija se može sprovoditi i brže, ali želimo da sačuvamo živote vojnika i stanovništva. Ciljevi operacije se izvršavaju i to su demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 15. avgust 2022.

Rusija tokom izvršavanja zadataka specijalne operacije u Ukrajini čuva živote vojnika i civila, izjavio je za medije prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

On je istakao da su rezultati specijalne operacije bili jasno navedeni i oni se izvršavaju tako da omogućavaju da se sačuvaju životi vojnika i stanovništva.

„Kako je više puta izjavljivao ruski predsednik Vladimir Putin i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, specijalna operacija se može sprovoditi i brže, ali bi to prouzrokovalo veće ljudske gubitke. To je ono što želimo da izbegnemo“, istakao je diplomata.

Poljanski je naglasio da se ciljevi operacije izvršavaju i da su to demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i obezbeđenje mira i stabilnosti u Donbasu, koji se osam godina suočava sa ukrajinskim granatiranjem, što stalno uzrokuje stradanje civila.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner