Početna strana > Hronika > Dmitrij Peskov: Nema preduslova za mirno rešavanje situacije u Ukrajini, postizanje ciljeva specijalne operacije apsolutni je prioritet za Rusiju - a trenutno je to moguće samo vojnim putem
Hronika

Dmitrij Peskov: Nema preduslova za mirno rešavanje situacije u Ukrajini, postizanje ciljeva specijalne operacije apsolutni je prioritet za Rusiju - a trenutno je to moguće samo vojnim putem

PDF Štampa El. pošta
utorak, 14. mart 2023.

Trenutno nema preduslova da situacija u Ukrajini pređe u mirovni kolosek, apsolutni prioritet za Rusiju je postizanje ciljeva specijalne operacije, a trenutno je to moguće samo vojnim putem, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li su takvi predlozi tačni i da li mogu da dovedu do okončanja sukoba, Peskov je rekao: „Ne, ne mislimo tako“.

„Za sada nema preduslova za prelazak procesa na mirovni kolosek. Za nas je apsolutni prioritet i dalje i ostaće postizanje postavljenih ciljeva. Sada se oni mogu postići samo vojnim putem“, precizirao je Peskov.

Ranije je bivši predsedavajući Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger pozvao na „pokretanje mirovnog procesa“ za Ukrajinu, napominjući da je u tu svrhu potrebno stvoriti kontakt grupu od predstavnika zapadnih zemalja.

(Sputnjik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner