Početna strana > Hronika > Dmitrij Medvedev: Vladimir Putin kandidat na predsedničkim izborima
Hronika

Dmitrij Medvedev: Vladimir Putin kandidat na predsedničkim izborima

PDF Štampa El. pošta
subota, 24. septembar 2011.

Moskva - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev predložio je na kongresu vladajuće partije Jedinstvene Rusije premijera Vladimira Putina za predsedničkog kandidata 2012.

"Mislim da bi bilo dobro da kongres podrži kandidaturu predsednika stranke Vladimira Putina za predsednika države", rekao je Medvedev, koji je nasledio Putina na mestu šefa države 2008. godine. Putin je naveo da su se on i predsednik Medvedev "davno " složili o svojim budućim ulogama u Rusiji.

Putin je predložio Medevdeva (46) 2008. godine za predsednika države pošto nije mogao da se kandiduje za uzastopni treći predsednički mandat.

"Želeo bih direktno da kažem da smo sporazum o tome šta treba da se uradi, šta mi treba da uradimo... postigli odavno, pre nekoliko godina", rekao je Putin.

Reformom Ustava 2008. godine, dužina predsedničkog mandata će od 2012. godine biti šest umesto četiri godine. Teorijski gledano, Putin (58) bi mogao da se kandidaduje i 2018. i tako ostane na vlasti do 2024. godine.

Putin je ranije na kongresu stranke saopštio da će Medvedev voditi listu stranke na parlamentarnim izborima u decembru.

"Ukoliko (vladajuća Jedinstvena usija) dobije izbore, a ja sam gotovo siguran da hoće... ja sam spreman da nastavim da radim na modernizaciji države", rekao je Medvedev.

"Predlažem da listu Jedinstvene Rusije za izbore za Dumu (donji dom ruskog parlamenta), 4. decembra predvodi Medvedev", rekao je Putin na kongresu, kojem prisustvuje oko 11.000 članova i pristalica.

Danas se završava dvodnevni kongres partije Jedinstvena Rusija premijera Vladimira Putina, u čijem radu učestvuje oko 130 stranih delegata, izmedju ostalih iz Srbije, Finske, Grčke, Brazila, Južnoafričke Republike, Turske, Litvanije.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner