Početna strana > Hronika > Dmitrij Medvedev nakon otkrivanja razgovora nemačkih generala o planovima za napad na Krimski most: Nemci su se ponovo pretvorili u zaklete ruske neprijatelje
Hronika

Dmitrij Medvedev nakon otkrivanja razgovora nemačkih generala o planovima za napad na Krimski most: Nemci su se ponovo pretvorili u zaklete ruske neprijatelje

PDF Štampa El. pošta
subota, 02. mart 2024.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući diskusiju oficira Bundesvera o napadu na Rusiju, naveo je da su se "Nemci ponovo pretvorili u zaklete ruske neprijatelje".

"Pogledajte koliko pažljivo i detaljno Švabe raspravljaju o napadima na našu teritoriju raketama dugog dometa, biraju ciljeve za gađanje i najefikasnije načine da nanesu maksimalnu štetu našoj otadžbini i našem narodu", naveo je Medvedev na Telegramu.

S tim u vezi, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je istakao da je lažna retorika Berlina da ne učestvuje u sukobu, upitavši kako da se diplomatski odgovori na takve incidente.

Osim toga, Medvedev je citirao pesmu "Ubij ga!" Konstantina Simonova, napisanu tokom Velikog otadžbinskog rata, u kojoj se poziva na borbu protiv nemačkih okupatora, ocenivši da se o toj temi ne može bolje reći od pesnika.

"I ponovo je postao aktuelan poziv iz vremena Velikog otadžbinskog rata: smrt nemačko-fašističkim okupatorima", zaključio je Medvedev.

(RT)