Početna strana > Hronika > Đorđa Meloni: Od suštinskog je značaja da se izbegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti. Nećemo tolerisati dalje napade na Kfor
Hronika

Đorđa Meloni: Od suštinskog je značaja da se izbegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti. Nećemo tolerisati dalje napade na Kfor

PDF Štampa El. pošta
utorak, 30. maj 2023.

 Italijanska premijerka Đorđa Meloni saopštila je da je od suštinskog značaja da vlasti u Prištini izbegnu dalje jednostrane akcije i pozvala sve uključene strane da odmah naprave korak unazad kako bi doprinele popuštanju tenzija. Ona je, istovremeno, najoštrije osudila, kako je navela, napad na misiju Kfor na severu KiM.

''Od suštinskog je značaja da se izbegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti i da sve uključene strane odmah naprave korak unazad, doprinoseći popuštanju tenzija'', poručila je Meloni na Tviteru.

Ona je izrazila ''najoštriju osudu napada koji se dogodio na misiju Kfora''.

''Ovo što se dešava je apsolutno neprihvatljivo i neodgovorno. Nećemo tolerisati dalje napade na Kfor", dodala je Meloni.

Izrazila je "najiskrenija osećanja bliskosti" sa italijanskim vojnicima koji su povređeni tokom nemira na KiM.

"Posvećenost italijanske vlade miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je maksimalna i mi ćemo nastaviti da radimo sa našim saveznicima", poručila je Meloni.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani saopštio da je na Kosovu i Metohiji povređeno 11 italijanskih pripadnika Kfora, od kojih troje teže, ali da su svi van životne opasnosti.

(RT)