Početna strana > Hronika > Direktor Faktor plus Vladimir Pejić: Pretpostavljam da je Vučić mislio na SSP, kao zamenu za SPS u vlasti
Hronika

Direktor Faktor plus Vladimir Pejić: Pretpostavljam da je Vučić mislio na SSP, kao zamenu za SPS u vlasti

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09. februar 2023.

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić izjavio je večeras da pretpostavlja da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio na Stranku slobode i pravde (SSP) kada je govorio o opozicionoj stranci koja bi eventualno mogla da zameni Socijalističku partiju Srbije (SPS) kao partnera u vlasti.

„Matematički gledano, ne vrednosno, Vučić je očigledno mislio na stranku Dragana Đilasa (SSP), ili, što je manje verovatno, na koaliciju Moramo, zajedno sa Ne davimo Beograd“, rekao je Pejić za portal lista Danas.

Prema njegovim rečima, Đilasova stranka je bliža tome, s obzirom da se oni „u ovoj celoj priči najumerenije ponašaju i u nekim delovima, podržavaju ne toliko Vučića koliko njegovu politiku o Kosovu“.

„S druge strane, setimo se susreta Đilasa sa Vučićem nakon aprilskih izbora. To znači da ne pričamo baš osnova. Međutim, tvrditi da će oni ući u koaliciju bilo bi neozbiljno, o tome možemo samo da nagađamo“, ocenio je Pejić.

Upitan kako bi se takav ishod odrazio na rejting SSP, Pejić kaže da je ta partija već pretpela određenu političku štetu samim susretom Đilasa i Vučića nakon izbora u aprilu 2022. godine.

Ocenio je da bi SSP verovatno izgubio neke birače, ali da bi možda neke i dobio, ali da sve zavisi od načina na koji bi to bilo predstavljeno.

„Teško je pretpostaviti reakcije ljudi. Ali, sigurno je da u opozicionom delu javnosti to ne bi naišlo na odobravanje, najvećim delom. Ali, nije ni Đilas baš naivan da tek tako prospe kakav takav politički kapital“, kazao je Pejić.

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner