Početna strana > Hronika > Dmitrij Peskov: Nemačka sprema napad na Rusiju. Snimak razgovora četvorice oficira Bundesvera ne zahteva nikakvo pravno tumačenje. Ovde je sve više nego očigledno
Hronika

Dmitrij Peskov: Nemačka sprema napad na Rusiju. Snimak razgovora četvorice oficira Bundesvera ne zahteva nikakvo pravno tumačenje. Ovde je sve više nego očigledno

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 04. mart 2024.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je da je prema nedavno objavljenom audio snimku očigledno da Nemačka sprema napad na rusku teritoriju i zapitao da li je u to upućen nemački kancelar Olaf Šolc.

Ruski mediji su prošle nedelje objavili audio snimak sastanka visokih nemačkih vojnih zvaničnika koji su razgovarali o oružju za Ukrajinu i potencijalnom napadu Kijeva na most na Krimu, prenosi Rojters.

„Sam snimak govori da se unutar Bundesvera sadržajno i konkretno razgovara o planovima za izvođenje napada na rusku teritoriju. Ovo ne zahteva nikakvo pravno tumačenje. Ovde je sve više nego očigledno“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Istakao je da je nejasno da li Bundesver to radi na sopstvenu inicijativu, te da se postavlja pitanje koliko su oružane snage uključene, a koliko Šolc kontroliše situaciju i da li je to deo politike nemačke vlade.On je rekao da su „oba scenarija veoma loša“.

„Oba još jednom naglašavaju direktnu umešanost zemalja kolektivnog Zapada u sukob u Ukrajini“, dodao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da se Ruska Federacija nada da će se upoznati sa rezultatima istrage nemačkih vlasti.

"Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da će u tom pogledu biti izvršena brza, potpuna i efikasna provera. Nadamo se da ćemo nekako, čak i preko medija, saznati do čega su došli", naveo je.

Podsetimo, nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

(Beta, RT)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner