Početna strana > Hronika > Delije bojkotuju derbi zbog Velike subote
Hronika

Delije bojkotuju derbi zbog Velike subote

PDF Štampa El. pošta
utorak, 19. april 2011.

Delije, sramota je za svakoga ko sebe smatra delom severne tribine da se u subotu, 23. aprila, pojavi na stadionu JNA! Time samo pomaže Partizanu i Fudblaskom savezu da zajednički miniraju ovu ispravnu inicijativu. Sever mora da bude prazan, navodi se u zvaničnom saopštenju Zvezdinih navijača pred derbi koji je se igra na Veliku subotu.

Navijači Crvene zvezde, popularne Delije, definitivno će bojkotovati predstojeći prvenstveni derbi koji je na programu 23. aprila, na Veliku subotu. U zvaničnom saopštenju okačenom na njihovom sajtu, Delije su pozvale sve pristalice Crvene zvezde da za predstojeći derbi ne dođu na stadion u Humskoj.

"Delije, svi znamo da je na taj dan ove godine planirano kolo u kome naš klub igra sa najvećim rivalom... Međutim, naša sad već dugogodišnja borba za poštovanje osnovnih vrednosti našeg naroda, i nas samih, sada ima veću težinu od derbija i titule... Ako smo mogli da bojkotujemo utakmice protiv OFK Beograda, Vojvodine, Borca zbog višeg cilja, nema razloga da ovom protivniku dajemo poseban značaj", navodi se između ostalog u saopštenju.

U saopštenju Delije pozivaju sve koji se smatraju delom tribine da na Veliku subotu ne dođu u Humsku.
"Delije, sramota je za svakoga ko sebe smatra delom severne tribine da se u subotu, 23. aprila, pojavi na stadionu JNA! Time samo pomaže Partizanu i Fudbalskom savezu da zajednički miniraju ovu ispravnu inicijativu. Sever mora da bude prazan".

U saopštenju je naveden i primer grčkog prvenstva koji se za vreme uskršnjih praznika prekida, čime je, kako se navodi, izbijen poslednji argument onih koji su se "oglušili o volju navijača".

(RTS)