Početna strana > Hronika > Danska: Proizvođač igračaka "Lego" otvorio izložbu sa "kockicama za trans porodice, koja deci nudi inkluzivno okruženje za preispitivanje rodnog identiteta i seksualnog opredeljenja"
Hronika

Danska: Proizvođač igračaka "Lego" otvorio izložbu sa "kockicama za trans porodice, koja deci nudi inkluzivno okruženje za preispitivanje rodnog identiteta i seksualnog opredeljenja"

PDF Štampa El. pošta
sreda, 31. maj 2023.

 Čuveni proizvođač igračaka "Lego" otvorio je u svom sedištu u Bilundu u Danskoj LGBT+ izložbu "Fenomenalno od A do Š" sa "kockicama za trans porodice" koja deci nudi "inkluzivno" okruženje za preispitivanje rodnog identiteta i seksualnog opredeljenja. 

Izložba je otvorena uoči "meseca ponosa", kada mnoge zapadne kompanije i brendovi pokušavaju da povećaju prodaju i pokažu koliko su "društveno osvešćeni" tako što prave i promovišu kolekcije, izložbe, reklame i ambalaže sa zastavama duginih boja i drugim LGBT motivima. 

Video u kome brend pokazuje kako su LGBT+ porodice sa decom bile prvi gosti  izložbe na kojoj je predstavljena kolekcija setova za igru poput "zamka za preispitivanje rodnog identiteta", "transrodne bašte" i "leptira transrodnih boja" naišao je na negativne reakcije javnosti i ljubitelja popularnih kockica za igru. 

Kako piše "Njuzvik", zbog sporne kampanje društvene mreže su preplavljene pozivima na bojkot "Lega".

"Svaka konstrukcija predstavlja ličnu interpretaciju značajne reči LGBT zajednice", poručuju iz "Lega".

"Lego" kockice predstavljaju dobar početak za važne razgovore, dodaje se u promotivnom videu u kome se deca igraju sa setovima sa LGBT tematikom. 

"Sve što detetu pomaže da se izrazi je neverovatno dostignuće. Mislim da "Lego" kocke to zaista rade", izgovara jedna od majki.

Video na instagramu ima više hiljada komentara, većinom negatvinih.

"Apsolutno apsurdno i nepotrebno", "da li možete da izostavite decu iz ovoga", i "ovo je pogrešno na toliko nivoa, držite se podalje od dece", samo su neke od reakcija. 

(RT)