Početna strana > Hronika > Danilo Šaranović: Prilikom hapšenja Milivoja Katnića i Zorana Lazovića oduzeto je više skupocenih vozila i više komada oružja. DPS: Akcija specijalnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma
Hronika

Danilo Šaranović: Prilikom hapšenja Milivoja Katnića i Zorana Lazovića oduzeto je više skupocenih vozila i više komada oružja. DPS: Akcija specijalnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 15. april 2024.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je, povodom hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, da su obavljeni pretresi na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici. Rekao je da je tom prilikom oduzeto više skupocenih vozila, više komada oružja i "razna dokumentacija i drugi predmeti koji sigurno mogu biti od koristi u daljem postupku".

Šaranović je za TV Vijesti pojasnio da su te stvari oduzete nakon pretresa prostorija u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića, ili njihovih članova porodice.

Ministar je naveo da je Katnić jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju.

„Aktivnosti u odnosu na predmet kodnog naziva Alfa će biti nastavljene i u narednih nekoliko dana, odnosno da će u odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno u odnosu na ovaj postupak, biti vođena i finansijska istraga, koja će stvoriti vrlo verovatno i mogućnost da sama istraga bude proširena i na druga povezana lica“, rekao je Šaranović.

Kazao je da je današnja akcija rezultat višemesečne koordinirane saradnje Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Evropola.

Predstavnici vladajućih stranaka danas su u brojnim reagovanjima pozdravili hapšenje Katnića i Lazovića.

Opoziciona Demokratska patrija socijalista (DPS) ocenila je da je jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavak prakse revanšizma koji traje od 30. avgusta 2020. godine, a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar.

„Svedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posedu sumnjivih skaj materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbednost. Takođe, interesantno je da za skoro četiri godine u Crnoj Gori nije učinjeno nijedno krivično delo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podneo za očigledne zloupotrebe službenog položaja od strane funkcionera koji su došli na pozicije na talasu tridesetoavgustovskog oslobođenja“, saopštio je DPS.

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković kaže da komentari političkih subjekata i nosilaca javnih funkcija, povodom realizacije tužilačko-policijske akcije u kojoj su lišena slobode 2 lica (M.K i Z.L), predstavljaju okolnost zbog koje bi se mogao steći utisak javnosti o ugrožavanju samostalnosti Državnog tužilaštva, čemu se državnotužilačka organizacija odlučno suprotstavlja.

(Vijesti)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner