Početna strana > Hronika > Danas: Ana Brnabić pozvala građane na skup u subotu, tviteraši se pitaju „da li i ona napušta Vučića?”Zoran Lutovac: Ana Brnabić bojkotuje Vučićev kontraminting?
Hronika

Danas: Ana Brnabić pozvala građane na skup u subotu, tviteraši se pitaju „da li i ona napušta Vučića?”Zoran Lutovac: Ana Brnabić bojkotuje Vučićev kontraminting?

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25. maj 2023.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da budu prisutni i na skupu "Srbija protiv nasilja" koji organizuje opozicija, u subotu, kao i na skupu "Srbija nade" u petak, koji organizuje SNS.

Brnabić je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o bezbednosnoj situaciji, rekla da ne deli građane po tome ko na kom skupu učestvuje, i da vlast stoji „sa pruženom rukom“, što se pokazalo, kako je navela, kada su poslanici vlasti glasali za dnevni red koji je predložila opozicija.

Ona je optužila opoziciju da dele ljude u Srbiji, što, kako je navela ona ne čini, po onome na kom skupu učestvuju.

„Rekli su da ljude trpamo u pokretne torove. Sve te ljude ste nazvali ovcama. Dok opozicija misli da su oni robovi, potčinjeni, zarobljeni, ovce, sendvičari, ljudi neće glasati za vas, zato što to mislite o vašem narodu“, rekla je Brnabić.

Brnabić je upitala pripadnike opozicije zašto su učesnici mitinga SNS „sendvičari“, a učesnici protesta opozicije su „divni“.

„Očekivala sam da tokom sednice čujem nešto o konkretnim merama, kako da se borimo protiv nasilja. Slovom i brojem, osim četiri narodna poslanika opozicije, niko drugi iz opozicije nije govorio ni o jednoj jedinoj meri“, kazala je Brnabić.

Deo iz premijerkinog izlaganja brzo je završio na društvenim mrežama, posebno se ubrzano delio na Tviteru, uz komentare da i ona napušta Vučića, budući da se na izdvojenom i deljenom snimku čuje njen poziv za okupljanje u subotu, kada opozicija organizuje protest „Srbija protiv nasilja“.

Njenim izlaganjem zaključen je pretres o prvoj tački posebne sednice Skupštine Srbije, o bezbednosti u Srbiji nakon dva masovna ubistva, u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je početkom maja ubijeno 18 osoba.

U nastavku sednice poslanici su počeli da raspravljaju o izveštaju o Regulatornom telu za elektronske medije (REM), a tom prilikom je poslanik SNS Nebojša Bakarec optužio „Šolakove medije“ za stvaranje atmosfere u kojoj su izvršena dva uzastopna masakra u Srbiji.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić izrekao je opomenu Dragani Rakić, poslanici DS, zbog duvanja u pištaljku, tokom govora Bakareca.

Ubrzo nakon toga, Orlić je proglasio pauzu do 16 sati.

(Danas)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner