Početna strana > Hronika > Cvijetin Milivojević: Inckov zakon odgovara onima koji žele rasturanje BiH po sastavnim delovima
Hronika

Cvijetin Milivojević: Inckov zakon odgovara onima koji žele rasturanje BiH po sastavnim delovima

PDF Štampa El. pošta
sreda, 28. jul 2021.

Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je za Novu S da zakonske izmene u Bosni i Hercegovini, koje predviđaju zabranu negiranja genocida u Srebrenici pod pretnjom zatvorske kazne, odgovaraju samo onome ko ne želi opstanak ove države.

Negiranje genocida u Srebrenici i veličanje ratnih zločinaca od danas je u Bosni i Hercegovini zabranjeno zakonom, a onima koji ga prekše prete kazne zatvora od tri meseca do tri godine.

Komentarišući zakon, Milivojević je rekao da mu se ne može radovati niko ko želi opstanak BiH.

„Ova odluka odgovara, zapravo, svima onima koji ne žele opstanak BiH. BiH onakva kakva je bila pre izbijanja ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, prema članu Ustava bila je suverena republika tri suverena naroda. Isto je i danas. Ovi koji smatraju da BiH kao takva država ne treba da postoji, jedni to misle zato što je treba rasturiti, napraviti neke nove države, a drugi pak koji se samodefinišu kao jedini branioci BiH mislim na Stranku demokratske akcije, oni ne žele takvu BiH. Onako kako piše u Ustavu BiH, ali i u Dejtonskom sporazumu“, rekao je Milivojević i dodao:

„Arhitekta takve BiH je bio Ričard Holbruk i otkud to da 25 godina kasnije takva država ne treba da postoji. Za svo to vreme u BiH nije zabeležen nijedan ozbiljan međunacionalni incident. To je jedinstven slučaj u svetu. Imali ste krvavi rat i sada toga nema. Kome treba sad, recimo gospodinu Incku, da posle 12 godina bitisanja na mestu visokog predstavnika, u nedelji u kojoj odlazi, svom nasledniku ostavlja jednu vrstu bagaža koji je nerazrešiv. Ovome može da se raduje svako onaj koji želi rasturanje BiH po sastavnim delima. Svako onaj ko iskreno, ma šta govorio, iskreno želi njen opstanak ovakve kakva je ne može da se raduje ovome. To bi značilo da bi 99 odsto Srba u BiH trebalo istog trenutka da bude uhapšeno i procesuirano i kažnjeno do pet godina zatvora“, zaključio je Milivojević, a prenosi „Nova.rs“.

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner