Početna strana > Hronika > Centralna izborna komisija "Kosova" usvojila žalbu "Srpske liste" - njihovi kandidati će ipak moći da učestvuju na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu
Hronika

Centralna izborna komisija "Kosova" usvojila žalbu "Srpske liste" - njihovi kandidati će ipak moći da učestvuju na izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25. april 2019.

 Kandidati Srpske liste ipak će moći da učestvuju na izborima za predsednike opština na severu Kosova, jer je usvojena žalba koju su podneli Izbornom panelu za žalbe i predstavke Centralne izborne komisije u Prištini, prenosi RTS.

Centralna izborna komisija potvrdila je juče kandidature predstavnika Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredjeljenje, ali ne i predstavnika Srpske liste, nakon čega je usledila njihova žalba, koja je danas i uvažena.

Vlasti u Prištini su za 19. maj zakazale vanredne izbore za predsednike četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

Predstavnici Srpske liste odlučili su da izađu na izbore nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 10. aprila u Beogradu.

(Srna)