Početna strana > Hronika > Centralna izborna komisija "Kosova": Na izborima za gradonačelnike za četiri opštine na severu učestvuju Srpska lista, Samoopredeljenje i Demokratska partija Kosova
Hronika

Centralna izborna komisija "Kosova": Na izborima za gradonačelnike za četiri opštine na severu učestvuju Srpska lista, Samoopredeljenje i Demokratska partija Kosova

PDF Štampa El. pošta
petak, 19. april 2019.

 Srpska lista, Demokratska partija Kosova i Samoopredelenje učestvovaće na izborima za gradonačelnike četiri opština sa srpskom većinom na severu Kosova 19. maja, objavila je Centralna izborna komisija (CIK).

Ta institucija je sinoć objavila da su te tri političke partije podnele zahtev za učešće na izborima u opštinama Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Prijave za učešće na izborima će razmatrati Kancelarija za registraciji političkih partija i na osnovu njenih preporuka CIK će doneti odluku.

Na izborima u četiri opštine na severu Kosova je registrovano ukupno 58.520 glasača.

Vlada Kosova je juče dodelila CIK-u 417 hiljada evra za organizaciju tih prevremenih izbora.

Izbori će biti održani jer su gradonačelnici u tim mestima u novembru 2018. podneli ostavke u znak nezadovoljstva zbog uvedenih taksi za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Oni su negodovali i zbog hapšenja četvorice Srba koji su osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

(Beta)