Početna strana > Hronika > Čedomir Jovanović: Od Srbije se nije tražilo da odustane od Rezolucije 1244
Hronika

Čedomir Jovanović: Od Srbije se nije tražilo da odustane od Rezolucije 1244

PDF Štampa El. pošta
petak, 16. decembar 2011.

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je jutros da je odlaganje odluke Evropskog saveta o kandidaturi Srbije za prijem u EU izraz "najdirektnijeg nepoverenja" u predsednika Srbije Borisa Tadića.

"Odluka od 9. decembra nije izraz nepoverenja u ljude u ovoj zemlji, već izraz najdirektnijeg nepoverenja i najkonkretnije distance u odnosu na Tadića", rekao je Jovanović za Radioteleviziju Pink.

On je istakao da LDP osuđuje to što je Tadić, kako je kazao, naknadno "kao jeftini alibi" za odluku Evropskog saveta "servirao uslove koje niko nikad nije postavio".

"Od Srbije se nije tražilo da odustane od Rezolucije 1244. Danas se više ne zna ni ko više brani tu Rezoluciju (predsednik Vlade Kosova Hašim) Tači ili Tadić", rekao je Jovanović.

On je ocenio da se, kada se govori o Kosovu, moraju definisati granice odgovornosti.

"Od Srbije se traži jedino ono što lideri ove zemlje ne mogu da ponude ni Srbiji ni svetu, a to je poverenje... Našim ljudima se više ne veruje. Više nema podrške evropskim snagama u zemlji, jer Evropa ne pristaje na ono što mi pristajemo u Srbiji, a to je neiskrena politika", ocenio je predsednik LDP.

Jovanović je istakao da Kosovo niti je bilo, niti je sada, a neće ni biti prepreka na putu modernizacije Srbije.

"Pitanje Kosova je posledica neiskrene politike koja se vodi u ovoj zemlji. Ono je najdirektnija posledica čitavog niza grešaka napravljenih u Srbiji", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbi imaju poremećene odnose sa svim narodima u regionu, a i međusobno.

"Nama treba novi Borko Stefanović za odnose između Beograda i Kosovske Mitrovice, a ne Beograda i Prištine", ocenio je lider LDP.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner