Početna strana > Hronika > Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras: Obučavamo oružane snage BiH i Češke kako bi se odbranile od ruskog uticaja i osigurale svoju bezbednost
Hronika

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras: Obučavamo oružane snage BiH i Češke kako bi se odbranile od ruskog uticaja i osigurale svoju bezbednost

PDF Štampa El. pošta
subota, 28. maj 2022.

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras izjavila je da njena zemlja pruža podršku Bosni i Hercegovini i Češkoj, tako što obučava njihove oružane snage kako bi se odbranile od ruskog uticaja i osigurale svoju bezbednost.

U Bosni i Hercegovini će naše iskrene i pouzdane investicije osiguraiti snažnu alternativu. Pomažemo u treningu njihovih oružanih snaga kako bi zaštitile njihovu sigurnost, rekla je Tras u video objavi na Tviteru.

Naglasila je da ne smeju dopustiti da Zapadni Balkan krene unazad i ponovila da Velika Britanija daje podršku NATO u zaštiti osetljivih demokratija na ivici Evrope.

Istorija nas uči da popuštanje nije rešenje za agresiju. Agresiji se moramo suprostaviti akcijom i snagom i zato radimo sa našim saveznicima na tome da podržimo Ukrajinu i da osiguramo da Putin tamo bude poražen, zaključila je Tras.

(Fonet)