Početna strana > Hronika > Boško Obradović: Potreban novi društveni ugovor za Srbiju posle Vučića, odnosno formiranje dve ili tri kolone na izborima, koje bi napravile sporazum o nenapadanju i zajedničkoj saradnji oko odbrane izbornih rezultata
Hronika

Boško Obradović: Potreban novi društveni ugovor za Srbiju posle Vučića, odnosno formiranje dve ili tri kolone na izborima, koje bi napravile sporazum o nenapadanju i zajedničkoj saradnji oko odbrane izbornih rezultata

PDF Štampa El. pošta
sreda, 24. maj 2023.

 Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović predložio je strankama opozicije novi dogovor "za Srbiju posle Vučića", navodeći da postojeće zahteve građanskih protesta treba nadograditi zahtevima da Vlada Srbije podnese ostavku i da se formira prelazna vlada do novih izbora.

„Možemo li sarađivati? Ne možemo ideološki. Neka građani na slobodnim izborima posle pada Vučićeve vlasti odluče ko će voditi Srbiju u nastupajućem periodu – mi ili vi“, naveo je Obradović.

Do tada imamo prečeg posla, a to je da ova vlast ode, istakao je Obradović i naglasio da bi zadatak prelazne vlade do novih izbora bio da obezbedi slobodu medija i poštene izbore.

„Potreban je novi društveni ugovor za Srbiju posle Vučića, odnosno formiranje dve ili tri kolone na izborima, kao u Crnoj Gori, koje bi napravile sporazum o nenapadanju i zajedničkoj saradnji oko odbrane izbornih rezultata, koji bi podrazumevao slobodu ideološkog razvrstavanja“, istakao je Obradović.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner