Početna strana > Hronika > Boško Obradović: Marinika Tepić se samoproglasila za predsednika Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima, iako on još uvek nije formiran
Hronika

Boško Obradović: Marinika Tepić se samoproglasila za predsednika Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima, iako on još uvek nije formiran

PDF Štampa El. pošta
petak, 14. jul 2023.

Nakon što se Marinika Tepić samoproglasila za predsednika skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima koja su se desila 3. i 4. maja ove godine, sve više sumnjam u koordinaciju između aktuelne vlasti i prozapadne opozicije. Jer, kako je Marinika Tepić već počela da daje intervjue u svojstvu predsednika ovog Anketnog odbora, kada on još uvek nije ni formiran niti se zna u kom sastavu će uopšte raditi? To je moguće samo ako Marinika Tepić ima obećanje režimske većine da će upravo ona biti predsednik.

Smatram da opozicija treba da dobije mesto predsednika Anketnog odbora, ali da to nikako ne može biti gospođa Tepić. Za konstitutivnu sednicu budućeg Anketnog odbora daću predlog da predsednik dođe iz redova državotvorne opozicije koja zajednički ima 28 narodnih poslanika (iz poslaničkih grupa NADA, Srpska stranka Zavetnici i Dveri). Posebno ću pozvati kolege iz Narodne stranke da podrže ovaj predlog jer zajedno sa njima imamo 40 narodnih poslanika i većinu opozicionih poslanika u ovom sazivu Narodne skupštine.

Kolege iz prozapadne opozicije već su imale dva ovlašćena za dve tačke dnevnog reda na prethodnoj sednici i ne mogu sada dobiti i funkciju predsednika Anketnog odbora, već to sleduje državotvornoj opoziciji.

Na jednom prethodnom kolegijumu u Parlamentu odbijen je moj predlog da državotvorna opozicija dobije ovlašćenog po novoj tački dnevnog reda u vezi sa REM-om za novu, vanrednu sednicu koja je nedavno završena, pa smatram da ovoga puta treba uvažiti državotvornu opoziciju i podržati predlog da se naše tri poslaničke grupe dogovore o zajedničkom kandidatu za predsednika Anketnog odbora.

U suprotnom, Marinika Tepić ili bilo ko drugi iz prozapadne opozicije može biti izabran na funkciju predsednika skupštinskog odbora samo u zajedničkom dogovoru sa vladajućom većinom koja će imati i većinu u Anketnom odboru. A to onda govori da je od početka sve njihov dogovor i farsa, kao i da imaju zajednički cilj da eliminišu patriotsku opoziciju iz bilo kakvih ovlašćenja u ovom sazivu Narodne skupštine. Mogu da razumem da bivši i sadašnji režim imaju zajednički interes da se večito samo oni smenjuju na vlasti i da spreče dolazak na vlast bilo koga drugog ko nije iz njihovih redova i ne služi njihovim interesima i interesima njihovih zapadnih mentora, ali onda tu istinu treba da znaju svi građani Srbije i da se prema tome ravnaju na sledećim izborima na svim nivoima u Srbiji.

(Info služba Dveri)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner