Početna strana > Hronika > Borislav Stefanović: Sa Prištinom na kraju i o statusu
Hronika

Borislav Stefanović: Sa Prištinom na kraju i o statusu

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 14. mart 2011.
Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio da će se pregovori s Prištinom nastaviti krajem marta, a da je krajnji cilj razgovor o statusu.
On je objasnio da će se nakon rešavanja pitanja o poboljšanju kvaliteta života ljudi na Kosovu razgovarati o statusnom pitanju. se razgovara o statusnom pitanju.
"Nastavićemo da radimo na pitanjima koje nismo rešili, a ništa nismo rešili do kraja, ali smo približili stavove. Radimo na spisku tema za nastavak pregovora", kazao je on u "Kažiprstu" RTV B92.
Prema njegovim rečima, pregovori Beograda i Prištine biće nastavljeni krajem ovog meseca. 

"Naš cilj je da rešimo konkretne stvari, da pomognemo Srbima na Kosovu i da sačuvamo naš suverenitet. Voleli bi da se ljudima omogući povratak i da na kraju pričamo sa Prištinom o regulisanju naših odnosa, a to je lep eufemizama za priču o statusu", kazao je Stefanović, koji je i politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

On je naveo da su tokom prve runde pregovora sa predstavnicima Prištine najudaljeniji stavovi o carinskim pečatima i da će najmanje problema biti vezano za predsedavanje Ceftom. 

Kako je kazao, što se tiče pitanja katastra i matičnih knjiga razmenjeni su podaci i čini se sve da se olakša ljudima da dođu do tih dokumenata. 

Stefanović je istakao i da činjenica da se vode pregovori sa Prištinom nije nikakva priprema za priznanje nezavisnosti Kosova. 

(B92)
  
 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner