Početna strana > Hronika > Borislav Stefanović: Predstavljanje Prištine asimetrično i u skladu sa Rezolucijom 1244
Hronika

Borislav Stefanović: Predstavljanje Prištine asimetrično i u skladu sa Rezolucijom 1244

PDF Štampa El. pošta
utorak, 06. decembar 2011.

BEOGRAD – Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je Tanjugu da će Srbija učiniti sve da ne uguši glas Prištine u regionalnim forumima i da će razgovori o toj temi biti nastavljeni najverovatnije sutra i prekosutra.

On je rekao da je danas popodne putem video linka razgovarao sa evropskim posrednikom Robertom Kuperom o regionalnom predstavljanju Prištine.

"Ponovili smo naš stav o neophodnosti da predstavljanje bude asimetrično i u skladu sa Rezolucijom 1244. Tako da smo danas u suštini čuli nekoliko različitih opcija od kojih nijedna nije u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244, zbog čega nismo uspeli da postignemo nikakav konkretan dogovor", istakao je Stefanović.

Stefanović je konstatovao da je važno to što će se razgovori nastaviti i naredna dva dana.

On je još rekao i da je u ovom trenutku jasno da je Srbija učinila sve što je traženo u izveštaju Evropske komisije i da je odluka o dodeljivanju statusa kandidata sada na Evropskoj uniji.

"Mi ćemo učiniti sve da napravimo još jedan napredak po pitanju regionalnog predstavljanja. Međutim, ono stvarno mora da bude u skladu sa Ustavom Srbije i rezolucijom 1244", ponovio je Stefanović.

(Tanjug)