Početna strana > Hronika > Boris Tadić: Gej parada održana samo u vreme vlasti DS-a
Hronika

Boris Tadić: Gej parada održana samo u vreme vlasti DS-a

PDF Štampa El. pošta
sreda, 12. februar 2014.

Beograd - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da su jedini put u istoriji borbe za prava seksualnih manjina u Srbiji predstavnici Gej strejt Alijanse (GSA) imali priliku da slobodno prošetaju Beogradom, uprkos svim rizicima, za vreme vlasti Demokratske stranke 2010. godine, saopštila je GSA.

Tadić je rekao da je on zbog toga platilo strahovitu političku cenu, navodi se u saopštenju GSA, čiji su predstavnici prisustvovali konferenciji za novinare, na kojoj je Nova demokratska stranka u osnivanju potpisala koalicioni sporazum.

Tadić je istakao da neće odustati od podrške Prajdu, kao što neće odustati ni od zaštite identitetskog pitanja svih građana Srbije.

Alijansa je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom "Tvoj glas, tvoje sutra", čiji je cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba.

Cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, kao i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da je požar u katedrali Notr Dam u Parizu izbio slučajno ili je podmetnut?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner