Početna strana > Hronika > Boris DŽonson: Ruske snage napreduju u Donbasu, ali uz veliku cenu u ljudstvu i opremi. Moramo pomoći Ukrajini da kroz nekoliko meseci, kada Rusi posustanu, pokrene kontraofanzivu
Hronika

Boris DŽonson: Ruske snage napreduju u Donbasu, ali uz veliku cenu u ljudstvu i opremi. Moramo pomoći Ukrajini da kroz nekoliko meseci, kada Rusi posustanu, pokrene kontraofanzivu

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jun 2022.

Britanska vojna obaveštajna služba veruje da će napredovanje ruskih snaga u Ukrajini usporiti u narednih nekoliko meseci i tada treba pomoći Ukrajini da krene u kontraofanzivu, kaže britanski premijer Boris DŽonson, prenosi Rojters.

U komentarima koje je objavio nemački Zidojče cajtung, a prenelo nekoliko uglednih evropskih listova, DŽonson je rekao da ruske snage napreduju u Donbasu, na istoku Ukrajine, ali uz veliku cenu koju plaćaju u ljudstvu i opremi.

"Naš vojna obaveštajna služba veruje da bi Rusija u narednih nekoliko meseci mogla da posustane i izgubi momentum zbog iscrpljenosti svojih resursa. Tada moramo da pomognemo Ukrajincima da preokrenu dinamiku i krenu u kontraofanzivu sa opremom koju od nas traže. Ja ću se za to zalagati na predstojećem samitu G7 narednog vikenda u Nemačkoj", rekao je DŽonson.

(Rojters-RTS) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner