Početna strana > Hronika > Bojan Klačar: Naprednjaci žele disciplinu kad je reč o Kosovu i podelu političke odgovornosti sa SPS
Hronika

Bojan Klačar: Naprednjaci žele disciplinu kad je reč o Kosovu i podelu političke odgovornosti sa SPS

PDF Štampa El. pošta
utorak, 07. februar 2023.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar izjavio je danas da" kritike Srpske napredne stranke (SNS) na račun Socijalističke partije Srbije (SPS) nisu nove, verovatno nisu ni poslednje", kao i da predsednik socijalista Ivica Dačić neće dozvoliti da dođe do urušavanja koalicije.

 

On je ukazao na brzu reakciju socijalista kroz njihove izjave, uključujući i ostavku njihovog poslanika, zbog nedoličnog ponašanja, koju treba posmatrati u tom kontekstu.

Na pitanje o najavi vanrednih izbora u vreme kad se ubrzano rešava kosovski problem, Klačar je rekao da to svakako ima vezu i sa kosovskom dinamikom, a da su to naglasili svi stranački funkcioneri iz SNS.

Prema njegovim rečima, "SNS i Vučiću je neophodna široka saglasnost po pitanju Kosova, kako ne bi došao u situaciju da zemlja i sama Vlada Srbije uđe u krizu koja je može mnogo koštati".

Moguće je, naveo je, da postoji procena da građani shvataju u kakvoj je situaciji Srbija i da bi to rezultati novih izbora i pokazali.

On je takođe ocenio da ovu najavu izbora ne treba tumačiti kao izvesnost, već kao otvaranje vrata za vanredne izbore i kao poruku javnosti da ni izbori na jesen nisu isključeni.

(Beta)